BBB/Nyheter

Sist oppdatert: 10:02

Nyhetssidene oppdateres automatisk hvert 5. minutt.
   = nyere enn 1 time.
   = nyere enn 3 timer.
   = fra i dag.

Hvis du oppdager feil eller mangler på denne siden, fortell oss gjerne om det via vårt kontaktskjema.

bt.no

   Og vi tar en pinne for ungdommen
(06:41) Når trangen til å fordømme den oppvoksende slekt blir for stor, er det kanskje på tide å se seg selv i speilet.

   Trygve mister utsikt og tomteverdi når bystyret vedtar en ny plan
(06:30) – Vi føler at vi blir fanget av kommunen, sier Trygve Torsteinsen. Han får et næringsbygg rett foran huset, samtidig som han ikke får selge sin egen tomt til næring.

   Det er byrådet som holder Bergen som gissel
(06:23) Avtalen som det protesteres mot i dag, er en meget farlig og uansvarlig politikk.

   – Gutt (8) på sykkel kolliderte med bil
(06:22) Trafikkulykke i Tysnes: - Gutten klager over smerter i beina, opplyser politiet.

   Kaosmakere på hjul
(06:18) Jenter i bunad har fått saftige bøter for å forsvare urørt natur. Hva vil politiet gjøre når staute karer i svære kjøretøyer vil lamme en hel by?

   75 år siden Telavåg ble slettet fra kartet
(05:43) Den tyske hevnaksjonen var total da to tyske Gestapo-offiserer ble drept.

   Oslo og Bergen lider av samme sykdom
(05:00) For få og for dyre boliger i sentrum.

   Google til kamp mot «fake news»
(03:35) Google varsler endringer i sin søkemotor for å luke ut falske nyheter og støtende innhold. 

   Dommer stanser Trumps forsøk på å straffe innvandrings-liberale byer
(03:33) En dommer har midlertidig stoppet Donald Trumps forsøk på å strupe økonomiske overføringer til byer som ikke vil samarbeide med USAs utlendingsmyndigheter.

   Studie: Integrering i feil retning i Norge
(03:33) Integreringen av flyktninger går feil vei, og forskjellen mellom innvandrere og nordmenn øker, viser en ny studie. 

USAs energiminister vil reforhandle Parisavtalen
(25.04.2017 21:47) Den amerikanske energiministeren Rick Perry mener USA ikke bør trekke seg fra Parisavtalen – men reforhandle den.

Ny utfordring for Macron
(25.04.2017 20:39) Problema er ikkje over i Frankrike, sjølv om høgrepopulisten Marine Le Pen ligg an til å tape presidentvalet.

Fjordkraft blir mobilleverandør – lover én million nordmenn billigere abonnement
(25.04.2017 20:33) Fjordkraft vil utfordre Telia og Telenor på det norske mobilmarkedet.

Askøy-drapet: Drapstiltalte sier han følte seg som et gissel
(25.04.2017 20:24) Krangel om penger var tirsdag tema i rettssaken mot mannen (43) som er tiltalt for Askøy-drapet i 2015.

Alvorlig hendelse på Sleipnerfeltet
(25.04.2017 20:15) Statoil har varslet Petroleumstilsynet etter utslag på en gassdetektor tirsdag ettermiddag. Arbeidere ble sendt til livbåtene.

Så skiftet varsellysene farge. Helikopteret styrtet.
(25.04.2017 19:07) Da helikopteret begynte å falle, forberedte Hugo Storesund seg på å dø. Han hørte lyden av sine egne hjerteslag. Og han tenkte på at ingen av de hjemme kunne kjøre den nye, svarte bilen.

Politimann varsler om dårlig etterforskning i Reidar Osen-saken
(25.04.2017 18:54) Tips skal ha blitt liggende urørt i månedsvis og sentrale personer ble aldri avhørt.

Kygo + Ellie Goulding = sant
(25.04.2017 18:39) Kygo samarbeider med nok en verdensstjerne på sin nye singel. Denne gangen er det britiske Ellie Goulding.

Hvem hjelper vi ved å tillate tigging?
(25.04.2017 18:11) Førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen vil blåse nytt liv i et forbud som ble avviklet i 2005.

Stenger skolebygning etter steinras
(25.04.2017 17:17) Den gamle skolebygningen til Kirkevoll skole stenger onsdag på grunn av stein som falt fra taket.

NRK Hordaland

   Naken mann på anleggsområde
(09:04) Politiet har hentet en naken mann på et anleggsområde på Stord. Mannen var beruset og lite samarbeidsvillig, og ble kjørt i arresten, anmeldt for skadeverk og ordenforstyrrelse.

   Kallar inn til pressekonferanse
(08:50) Byrådet i Bergen har kalla inn til pressekonferanse klokka 10.30 i dag. Her vil dei opplyse kva kommunen gjer i saka der ein privat barnehage brukte tre år på må melde frå vidare om at tre søsken fortalde at dei var blitt utsett for overgrep heime. Les meir om saka:

   Køene borte
(08:43) Slik ser det ut på Sotrabrua like etter at kjør sakte-aksjonen ble avsluttet klokken 08.30. – Nå flyter trafikken fint, sier trafikkoperatør Idar Sangolt.

   Gutt (8) ikke alvorlig skadet
(08:36) Gutten (8) som ble påkjørt på sykkel av en bil i Stølsvegen i Våge på Tysnes onsdag morgen, er forslått, men bevisst, og skal sjekkes for mulige bruddskader ved Stord sjukehus. – Bilen skulle svinge inn på en sidevei, og fikk sykkelen i front, forteller politiets operasjonsleder Morten Kronen.

   Gutt (8) skadet i beina
(08:12) Det var en åtte år gammel gutt på sykkel som ble påkjørt av en bil i Stølsvegen i Våge på Tysnes onsdag morgen. – Han er bevisst, men har skader beina, sier politiets operasjonsleder Morten Kronen.

   Gutt på sykkel påkjørt av bil
(08:07) – Det er en gutt som har blitt påkjørt, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Stig Tetler.

   Fullt på hurtigbåten
(08:05) Et titalls passasjerer ble stående igjen da hurtigbåten fra Frekhaug til Bergen sentrum i 08-tiden gikk i morges. Trolig skyldes tilstrømningen at folk ville unngå kjør sakte-aksjonen.

   Køer fra vest
(07:47) Kjør sakte-aksjonen i Bergen skaper køer fra vest. – Det ser ut som det er en del kødannelser, spesielt fra Sotra, der det står lange køer. Det står også kø fra Sandviken og inn mot sentrum. Men gjennom Fløyfjellstunnelen og over Danmarks plass flyter det greit. Så det kan virke som om folk har kjørt tidligere enn vanlig, og at det har hatt en effekt, sier Kjetil Larsen ved Vegtrafikksentralen.

   Forsinkelser på Bergensbanen
(07:31) Forsinkelser på Bergensbanen

   Vil ha slutt på Statoil-fagdager
(07:31) Miljøpartiet De Grønne ber under bystyremøtet onsdag byrådet i Bergen avvikle ordningen der Statoil holder fagdager for niendeklassinger uten å ta opp klimaendringer. – Jeg synes det er veldig rart å bruke elevenes tid på reklame fra et oljeselskap, sier Sondre Båtstrand, som mener praksisen strider mot Bergens klimaambisjoner.

   Mer trafikk enn vanlig
(06:53) Den varslede kjør sakte-aksjonen har fått flere bergensere og folk fra omkringliggende kommuner til å kjøre tidligere inn mot Bergen sentrum enn vanlig. Det forteller Vegtrafikksentralen i 06.30-tiden. – Det er mer trafikk nå enn det pleier å være. Jeg har blant annet en kollega som er på vei til jobb fra Sotra, som nå kommer for sent, på grunn av unormalt mye trafikk. Vi ser også på kameraene på Åsaneveien at det er mer trafikk nordfra enn det pleier å være på denne tiden, sier Kjetil Larsen, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen.

   Mann (29) satt i fyllearresten
(05:13) En mann (29) ble natt til onsdag kastet ut av et utested i Nygårdsgaten i Bergen sentrum etter å ha havnet i klammeri med flere gjester. Da en politipatrulje i 02.30-tiden ba mannen forlate sentrum, og han nektet, ble han satt i fyllearresten og anmeldt for ordensforstyrrelse. – Han hoiet og skrek, og hadde nok fått litt for mye å drikke, forteller operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt, som ellers melder om en rolig natt.

Nå får de vite om husene må rives
(25.04.2017 22:03) Det er ikke bestemt hvor Bybanen skal gå mellom Fløen og Kronstad. Likevel har fylkeskommunen allerede kjøpt boliger for 25 millioner i Fløenbakken, skriver BA. Onsdag får nabolaget vite hvilke hus som må rives.

Tilsette måtte i livbåtane
(25.04.2017 22:00) Eit utslag på ein gassdetektor på Sleipnerfeltet gjorde at dei tilsette blei sendt til livbåtane i kveld. Det skriv Stavanger Aftenblad. Etter 30 minutt var situasjonen avklart, og dei kunne gå tilbake. Statoil ser alvorleg på hendinga.

Frister Vedum med statsministerjobb
(25.04.2017 20:23) Når regjeringskabalen skal legges i høst er det KrF-lederen som er jokeren.

Stenger skolebygg etter steinras
(25.04.2017 20:06) Den gamle delen av Kirkevoll skole i Fana stenges etter at det tirsdag falt en stor skiferstein fra taket. – Tilstanden til taket er veldig usikker, sier rektor Kari Solberg Eng til BT. Bygget huset fire klasser, og nå letes det etter nye lokaler.

Sjå Vestlandsrevyen
(25.04.2017 19:31) Saker i tysdagens sending: Havarikommisjonen fryktar at me aldri får svar på Turøy-ulukka, yrkessjåførar opplever mange farlege forbikøyringar og kommunestyret seier ja til ny omstridd hangursbane. Programleiar er Jan Børge Leirvik

Ti lastebiler med mangler på Stord
(25.04.2017 17:15) I tirsdagens tungbilkontroll på Stord hadde ti av 36 kontrollerte kjøretøyer mangler. Fire fikk bruksforbud. – Ja tallet er høyt, sier kontrolleder i Statens vegvesen Jo Kjetil Strand. To sjåfører ble anmeldt for ikke å ha stoppet for kontroll.

Motorsyklist til legevakten
(25.04.2017 16:40) Politiet opplyser at motorsyklisten som veltet i Kanalveien på Minde fikk noen skrubbsår og er sendt til legevakten for en sjekk. Motorsyklisten har forklart at han sklei og kom over i motsatt kjørefelt.

Sjømatmerking lansert i dag
(25.04.2017 16:19) Sjømatrådet lanserer i dag et nytt opphavsmerke for norsk sjømat, «Seafood from Norway». Det nye merket garanterer norsk opphav, og skal bidra til å forsterke norsk sjømats posisjon over hele verden.

VG

   Wenger åpner for å slippe Sánchez gratis
(09:09) Det er ingen sjanse for at Alexis Sánchez (28) forlater Arsenal denne sommeren, skal man tro manager Arsène Wenger (67).

   Premieredatoen til «Frost 2» er klar
(08:55) Oppfølgeren får premiere nøyaktig seks år etter at «Frost» ble lansert.

   Aksjonister lammer Bergens-trafikken
(08:31) Grytidlig onsdag morgen var det saktegående kø og tett trafikk på flere veier inn mot Bergen. Mange ville trolig unngå den varslede kjør sakte-aksjonen.

   Casper Ruud roser Nadal før storkamp: – En av de mest ydmyke personene jeg har møtt
(08:31) Tenniskometen Casper Ruud (18) gir seg frist ut året på å bli topp 100 i verden. Og er sikker på at øktene med Rafael Nadal allerede har gjort ham til en bedre spiller.

   Radikalt samrøre i Frankrike
(08:22) Det begynner å bli interessant om noen på venstresiden, i året 2017, synes det er like ille – og kanskje også verre – å være bankmann enn å være høyreradikal.

   Oslo kommune kjøper tilbake Hafslund
(07:53) Oslo kommune vil kjøpe hele Hafslund-konsernet. Avtalen er den største krafttransaksjonen som er gjennomført i Norge.

   NIF-kassa tømt – tyr til millionkreditt
(07:34) Norges idrettsforbund gikk fra å ha 45 millioner på bok til en konto som ble overtrukket med 16 millioner i fjor. For å holde hjulene i gang må forbundet trolig ty til «kredittkortet» for tredje året på rad.

   Atomdrevet USA-ubåt i Sør-Korea
(07:08) Her seiler den 170 meter lange amerikanske atomdrevne ubåten inn i havnen i Sør-Koreas nest største by Busan.

   Egyptiske styrker beskyldes for å drepe fanger uten lov og dom
(07:06) ISTANBUL (VG) Egyptiske styrker kjemper for å få kontroll på Sinaihalvøya. De beskyldes for å henrette fanger på brutalt vis uten lov og dom.

   Løfshus vil ha mer kontroll på Northug inn i OL-sesongen
(06:47) FORNEBU (VG) Etter Petter Northugs fiaskosesong fastholder landslagssjef Vidar Løfshus at han vil følge opp skistjernen og hans team enda mer nøye i året som kommer.

Dagbladet

   NÅ: Oslo kommune kjøper tilbake Hafslund fra Finland
(08:20) Blir eneeier av kraftselskapet.

   - Vi har betalt bompenger i 32 år allerede
(07:37) Transportselskaper kjører sakte - stillestående køer i Bergen.

   Rakettskjoldet til USA settes opp i Sør-Korea
(06:29) Amerikanske styrker har begynt utplasseringen av det amerikanske rakettskjoldsystemet THAAD i Sør-Korea.

   - Han slo ansiktet sitt mot et armlene mens tjenestemenn forsøkte å eskortere ham av flyet
(05:37) Passasjeren planlegger søksmål.

   EU med tøffe krav før toppmøte om brexit
(05:33) EUs forhandlingsposisjon er i ferd med å hardne før toppmøtet der retningslinjene for de kommende forhandlingene med Storbritannia skal vedtas.

   KrFU vil gi 15.000 i bonus til foreldre som deler permisjonen likt
(05:28) KrFs ungdomsparti vil ha flere pappaer ut i foreldrepermisjon og foreslår en statlig likestillingsbonus for par som deler permisjonen tilnærmet likt.

   Ny varslersak hos bergenspolitiet
(05:22) Politiledelsen i Bergen har fått nok et varsel på sitt bord. En etterforsker ved politihuset hevder etterforskningen i en alvorlig voldssak har vært for dårlig.

   Google til kamp mot «fake news»
(04:15) Google varsler endringer i sin søkemotor for å luke ut falske nyheter og støtende innhold.

   Trump lover største skattekutt i amerikansk historie
(04:12) President Donald Trump vil forslå massive skattekutt for store og små bedrifter som en del av det han mener blir historiske skattekutt for USA.

   - Integrering i feil retning i Norge
(03:58) Integreringen av flyktninger går feil vei, og forskjellen mellom innvandrere og nordmenn øker, viser en ny studie.

Aftenposten

   Oslo kommune kjøper tilbake Hafslund og deler opp selskapet
(05:48) Det rødgrønne styret i Oslo vil bli eneeiere i kraftselskapet, i den største krafttransaksjonen som er gjennomført i Norge.

   Alle skulle med – russebuss for 30 tatt med 61 om bord
(05:20) Også natt til onsdag bøttet det inn med naboklager på bråk. På Gaustad ble 60 russ fotgjengere. Sjåføren i 40-årene mistet lappen på stedet.

   Elektronikkjeden Expert skifter navn til Power
(04:29) Elektronikkjeden Expert sliter med milliardunderskudd. Nå tror de at navnebytte skal gi ny vekst.

   Frode Thuen: Bør han gå eller bli værende?
(04:00) Han er glad i sin kone, men nå krever elskerinnen alt eller ingenting.

   NRK må fortsette nedbemanningen
(03:51) Til tross for at NRK har kuttet 350 årsverk de fire siste årene, er ikke kringkasteren i mål med nedbemanningen. 

   Regjeringen vil innføre norskkrav for barnehageassistenter
(03:49) Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil innføre krav om norskkunnskaper for assistenter i barnehager. –Språkkravet er rimelig, mener bransjen.

   Google til kamp mot «fake news»
(03:31) Google varsler endringer i sin søkemotor for å luke ut falske nyheter og støtende innhold. 

   KrFU vil gi 15.000 i bonus til foreldre som deler permisjonen likt
(03:29) KrFs ungdomsparti KrFU vil ha flere pappaer ut i foreldrepermisjon og foreslår en statlig likestillingsbonus for par som deler permisjonen tilnærmet likt. 

   Slik beskriver Røde Kors-sjefen situasjonen i Jemen: «Et helvete på jord» og «den mest alvorlige krisen i verden»
(03:23) Til tross for den alvorlige situasjonen som er i landet, lovet landene på giverlandskonferansen for Jemen bare halvparten av det FN ba om.

Politiet jaktet mistenkte ranere i Oslo med helikopter
(25.04.2017 20:25) To personer ble skadet og er kjørt til legevakten etter det politiet mistenker var et ran på Tåsen i Oslo.

AP: Dommer stanser Trump-plan om å kutte overføringer til byer som ikke samarbeider om immigrantpolitikk
(25.04.2017 20:21) USAs president har gått på et nytt nederlag i sin ambisiøse plan om å begrense innvandring og sende ulovlige immigranter ut av landet.

IT-sikkerhetfirma mener russisk etterretning kan ha hacket kampanjen til fransk presidentkandidat
(25.04.2017 20:06) Den russiske etterretningstjenesten GRU er mistenkt for å ha hacket presidentkampanjen til Emmanuel Macron. Løse påstander, sier Kreml.

Dette skal til for at KrF kan gå inn i en Støre-regjering allerede til høsten
(25.04.2017 19:45) På høyt nivå i Ap er det flere som håper KrF kan bli med i en Ap/sentrum-regjering allerede i høst. Sentrale kilder i KrF sier det kan skje – hvis velgerne svikter Erna Solberg.

Kunstformidlingens frykt for enkelhet
(25.04.2017 19:45) Kunst må kunne omtales slik at vanlig dødelige kan forstå.

Vipps er stengt på grunn av problemer
(25.04.2017 19:37) Mandag var problemet størst for Android-brukere, tirsdag kveld slet også iPhone-brukere med å komme inn på appen. Nå er appen stengt til problemet er løst.

Kjendiser må ha rett til å velge bort et liv som stortingspolitiker*
(25.04.2017 19:30) *Gjelder også alle andre.

Karl Ove Knausgård: – Jeg kjenner meg litt igjen i Munch
(25.04.2017 19:30) Munchmuseets storsatsing denne våren er Karl Ove Knausgårds Munch-utstilling. Han vil vise oss de ukjente sidene av maleren.

Parwin og døtrene rømte fra tvangsekteskap: Norske myndigheter viser til sharialover når hun nektes å få barna til Oslo
(25.04.2017 19:30) Parwin (30) forteller at hun flyktet med barna da ektemannen ville tvangsgifte datteren i Afghanistan. Nå nektes hun gjenforening med døtrene fordi hun ikke kan dokumentere omsorgsrett, noe som er umulig etter afghansk sharia-lovverk.

Hva har Trump, Le Pen, brexit med arkitekturen og byene våre å gjøre? | Tor Inge Hjemdal
(25.04.2017 19:15) Byene er i endring og nå er tidspunktet for at verdiene kan utvikles videre for å forme morgendagens byer og det samfunnet vi ønsker oss.

Kort sagt, onsdag 26. april
(25.04.2017 19:15) Kirke og sex og elitistisk forskning. Dette er dagens kortinnlegg.

TU

   Ekspert om arbeidet til svenskeid entreprenør: «Antallet ujevnheter er uvanlige i verdenssammenheng»
(05:45) Derfor kan ikke togene kjøre i 200 km/t langs Mjøsa, slik de skulle.

   ANNONSE: Lær av de beste på Metierkonferansen
(05:59)

Norske kunder blar opp 20.000 kroner for å stå i kø for en elbil som ennå ikke er lansert
(25.04.2017 19:00)

   Oslo kommune vil overta hele Hafslund
(09:48)

19. april: F-35 i Europa er trening, ikke politikk. 25. april: Stridsklare kampfly til Estland
(25.04.2017 12:29) Stridsklare F-35A stasjoneres i Estland.

[Ekstra] Her vil de fjerne siste oljerest med selvlaget hydrogen
(25.04.2017 15:19) Avfall kan bli til hydrogen. Ikke bare strøm og varme.

ANNONSE: Vei og bane-samarbeidet som har halvert tidsbruken
(24.04.2017 05:59) Dette er det største fellesprosjektet for vei og bane i Norge

Dobler anslaget over uoppdagede olje- og gassressurser i Barentshavet
(25.04.2017 10:39) Oljedirektoratet har kartlagt nye områder.

Bane Nors eksperter har brukt en måned på finne ut av togristingen på Vestfoldbanen. Nå er årsaken klar
(25.04.2017 05:45) Regner med å få farten opp i 200 km/t igjen før sommeren.

Her plaffer norsk våpenstasjon ned russiske separatister i siste Fast & Furious
(24.04.2017 17:15) Ikke produktplassering, understreker Kongsberg.

[Ekstra] Denne brua ble montert på 40 minutter. Den er én av grunnene til at selskapet tok teknologien opp fra bunnen av Nordsjøen
(24.04.2017 14:31)

Slik utvikler de Zika-vaksine – uten smittebærende materialer
(24.04.2017 14:42) Snaut 2500 personer tester vaksinen.

FORSKNING: Benytter norsk ekspertise: Snart får verden flytende byer
(24.04.2017 11:52)

ANNONSE: «Voksen-Lego» for både håndverkere og hobbysnekkere
(21.04.2017 05:59)

EU strammer inn reglene for personvern. Det gir store kostnader – men også store muligheter
(24.04.2017 11:52) Personvern kan være lønnsomt for norske bedrifter, skriver bidragsyter Christine Korme i Abelia.

Ett år siden Turøy-ulykken: Turbin-ekspert fatter ikke hvorfor Super Puma-helikoptrene får lov til å fly videre
(24.04.2017 11:52) Havarikommisjonen bebuder omfattende rapport denne uka.

Nordsjøarbeidere utsettes for kreftfarlig stoff: – Statoil mangler styring
(24.04.2017 11:52) Urovekkende, mener ekspert. Statoil er på ingen måte enig.

«Herr Søppelhjul» bruker vann- og solkraft for å spise søppel i havet
(24.04.2017 11:52) Har svelget 500 tonn avfall.

NTNU-gründere vil ut i verden med avtagbare piggdekk
(24.04.2017 11:52) Hentet startkapital med crowdfunding på fire dager.

Denne teknologien gjør Las Vegas-bartenderne mindre gavmilde
(22.04.2017 22:00) Automatiserer gratis drikke-praksisen.

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!